Letos jsme si houbiček užili a stále ještě užíváme. Už na jaře jsem našla při procházce s Filipem na louce smrže.
Po několika letech, kdy jsem o žampión nezakopla, tak letos narostly parádní.
I houbička, kterou jsem vám ukázala v minulém článku, patří podle mykologa mezi pečárky. Jedná se o pečárku rumištní.
Jidášovo ucho je tak jednoznačná houba, že není třeba konzultace s mykologem a lze ji bez bázně konzumovat.
Hezké, ale nejdlé.
Sírovec je krásný a jedlý. Řízečky z něho prý chutnají jako kuřecí.
Nebyla jsem si jistá, že to jsou václavky, tak jsem je nevzala.
Šupinovka kostrbatá je jedlá.
Falešná dršťková polévka z václavek a šupinovek je výborná.
Zítra hlásí další sluníčkový den, tak vyrazím na obhlídku mých "houbových" míst.
Mějte krásný a pohodový zbytek víkendu, užívejte babí léto, které se k nám vrátilo.
Žádné komentáře:
Okomentovat