středa 11. prosince 2013

Rajské ostrovy

Dnešní článeček bude z úúúplně jiného soudku, než adventního, vánočního a zimního. Viděli jste v neděli 'Toulavku'? Reportáž o expozici Rajské ostrovy, která sídlí v jednom děčínském činžáku v Teplické ulici?
Rajské ostrovy jsou oddělenou expozicí děčínské zoo. Expozice je rozložena do čtyř pater a návštěvníkům nabízí unikátní pohled na vybrané světové oblasti a druhy živočichů a rostlin.
Poznáme zde faunu i floru mořského korálového útesu, živočichy tropických pralesů, polopouští či mangrovových pobřeží. Jsou zde vystavovány rostliny a živočichové ze vzdálených ostrovů Haity, Fiji Sulawesi či Karibiku. Čekají na nás zvířata jako klaun očkatý, perutýn ohnivý, agama končinčinská, outloň malý, strašilky, leguán kubánský, krajta tygrovaná a spousty dalších.
Tak pojďte nakouknou.
Přízemí expozice je stylizované do podoby staré lodi a přibližuje návštěvníkům život na korálovém útesu.

Ježovka štětinatá (= ježovka diadémová)

Klaun očkatý (Nemo)

Perutýn ohnivý

Jedna z dalších expozic - Fidži: mangrové pobřeží (mangrové = močálovité pobřežní lesy)

Agama končinčinská

Leguán kubánský

Noční poloopička outloň malý


Rajské ostrovy jsou unikátní expozicí, která nemá v našich končinách obdoby.
Celá expozice je bonusem pro každého návštěvníka ZOO na Pastýřské stěně. Po předložení vstupenky se totiž na plavbu po Rajských ostrovech můžeme vydat zcela zdarma.
Více informací a zajímavostí o Rajských ostrovech najdete ZDE a reportáž Toulavé kamery ZDE. ....... Stránky Toulavé kamrey nějak stávkují, ale na reportáž můžete juknout i ZDE.

A nakonec chci mooooc poděkovat Nattynce za krásný diplomek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

Všem virtuálním přátelům, stálým i náhodným návštěvníkům přeji krásné a požehnané velikonoční svátky plné sluníčka, barev, vůní, pohody, rad...