neděle 13. prosince 2015

2. a 3. adventní víkend

Dnes jsme zapálili už třetí adventní svíčku. ..... Jak ten čas letí! A jak jsme ten druhý a třetí adventní víkend trávili u nás? Že jsme o 2. adventním víkendu navštívili vánoční trhy v Lysé n. Labem jsem se už zmínila.

A v sobotu navečer jsem ještě stihla další koncert v kostelíku sv. Jiří v Loučné Hoře. Místo avizovaného smyčcového kvarteta ale vystoupil "záchranný tým" v podobě fragmentu swingového orchestru Melodybrass z Chlumce n. Cidlinou. Těšila jsem se na klasiku, na vánoční písně a koledy, ale ani swingové melodie nebyly zlé. Prostě něco zase z jiného soudku.

A v neděli se tamtéž konala vánoční výstava. K vidění i ke koupi zde byly krásné a milé výtvory klientů ÚSP v Chotělicích, seniorů z DPS v Loučné Hoře a dětí z MŠ a ZŠ ve Smidarech. Součástí výstavy byla i tvořivá dílnička pro šikovné ruce či lití olova.

A včera, o třetí adventní neděli, jsme si udělaly dámskou jízdu. S mamkou a ségrou jsme se jely podívat na Vánoce na zámku Hrádek u Nechanic. Bylo to moc milé a krásné odpoledne. Interiéry zámku byly kouzelně vánočně vyzdobené, po nádvoří se procházelo panstvo, ve stylové zámecké restauraci se podával horký punč, grog, čaj či káva. Ke koupi zde byly vánoční ozdobičky, perníčky, cukroví. Na zámku probíhala i malá prodejní výstava vánočních dekorací.
Přeji vám úspěšný pracovní týden. Usmívající se

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

Všem virtuálním přátelům, stálým i náhodným návštěvníkům přeji krásné a požehnané velikonoční svátky plné sluníčka, barev, vůní, pohody, rad...