pondělí 28. března 2016

Velikonoční výlet

Letos poprvé po dlouhých pětašedesáti letech byl u nás obnoven Velký pátek jako svátek, a tak jsme si užili dloooouhé velikonoční volno. Počasí v pátek a v sobotu nebylo nic moc, ale v neděli i dnes se sluníčko dost pochlapilo. Vůbec nejhezčí byla snad neděle. A my toho využili k výletování.
Nejprve jsme si zajeli do Hlinska na výstavu Velikonoce na Betlémě, která probíhala v roubených chaloupkách místního skanzenu.

Velmi zajímavé bylo povídání pana Fidlera v tkalcovně, kde na stavech tká žinylkové šály. Zajímavé povídání najdete ZDE. Obrázky do této koláže jsem si vypůjčila z netu, protože v tkalcovně byl zákaz fotografování.

Cestou zpět jsme se zastavili ve Slatíňanech. Zámek byl sice už zavřený (obrázky interiéru jsem přefotila z informační tabule), stejně tak hřebčín. Bylo otevřeno jen do 15 hodin, což je myslím škoda, protože návštěvníků tam bylo docela hodně. Ale báááječně jsme se prošli po zámeckém parku. Došli jsme až k 1,5 km vzdálenému miniaturnímu Kočičímu hrádku. Ten nechala pro své děti v letech 1898-1901 vybudovat hraběnka Vilemína Auerspergová.

U Pardubic ještě Eliška pořídila z auta snímečky přistávajícího letadla.

A to je z našeho velikonočního výletu vše.

Přeji vám úspěšný pracovní týden a pohodové jarní dníky.Úžasný

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

Všem virtuálním přátelům, stálým i náhodným návštěvníkům přeji krásné a požehnané velikonoční svátky plné sluníčka, barev, vůní, pohody, rad...