neděle 18. prosince 2016

Kantoři - Vánoční koncert

Letos jsem si adventní koncerty opravdu užila. Každý adventní víkend jsem navštívila jeden. Na tři koncerty jsem si zajela do dřevěného kostelíku v Loučné Hoře. Na tom posledním jsme se domluvily s kolegyní z práce. Už v listopadu jsme si rezervovaly lístky do Jiráskova divadla v Novém Bydžově na Vánoční koncert folkové skupiny Kantoři.
(v divadle jsem nefotila, použila jsem foto z netu - Kantoři před dřevěným kostelíkem sv. Jiří v Louřné Hoře)

Česká folková skupina Kantoři existuje již od roku 1970 a patří tak k nejdéle nepřetržitě působícím hudebním formacím v ČR. Zpravidla hraje v kvartetu zpěváků a muzikantů. Zaměřuje se především na lidové (popř.zlidovělé) písně z celého světa s příklonem ke keltskému folku, ve velké míře jsou samozřejmě zastoupeny české a moravské lidové písničky. Lidové a folkové písničky Kantoři nejen "dováží" ze světa do České republiky, ale mnohokrát svůj um už i naopak vyvezli do zahraničí - např. do Německa, Polska, Maďarska, Ruska, na Ukrajinu, do Řecko, na Maltu, do Španělska, Portugalska, Francie, Dánska, na Kubu, Kypr, do Vietnamu, Švýcarska, Itálie... Vedle četných živých koncertů nabídla skupina své písničky posluchačům a divákům i prostřednictvím desítek rozhlasových nahrávek, televizních vystoupení i řady vydaných hudebních alb.
Současné složení skupiny (od r. 1993)
Jan Filip - zpěv, housle, niněra, fidula, trumšajt, středověkédudy, zakladatel skupiny
A ještě vkládám na ukízku krásnou skladbu v podání Martiny Vejrové

Přeji vám pohodovou poslední adventní neděli.Úžasný

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

Všem virtuálním přátelům, stálým i náhodným návštěvníkům přeji krásné a požehnané velikonoční svátky plné sluníčka, barev, vůní, pohody, rad...