středa 1. února 2017

K Mumlavskému vodopádu

Hlavním cílem našeho sobotního výletu byl Mumlavský vodopád. Teď v zimě vlastně ledopád.
Mumlavský vodopád - necelých 10 metrů vysoký vodopád, který se nachází asi 2 km od Harrachova. Z hydrologického hlediska se jedná o jeden z nejmohutnějších vodopádů v České republice a to z něj dělá také jeden z nejkrásnějších a turisty nejvyhledávanějších vodopádů v Čechách.
Jenže hned na prvním rozcestí 'udělali soudruzi z NDR chybu', a místo abychom šly po žluté k vodopádu, pokračovaly jsme po modré podél toku říčky Kamenice. Šly jsme, šly a šly, cesta byla krásně urolbovaná, všude kolem hafo sněhu, který příjemně křupal pod nohama (v Harrachově teploměr ukazoval mínus 10 stupňů), nad hlavou modrá obloha a sluníčko.

Tyto smrčky nám trochu připomněly betlém. Holky ale nejvíc komentovaly útvar uprostřed. No schválně, co vám říká vaše fantazie?

Očas jsme se vyšlapanými chodníčky přiblížily víc k říčce a obdivovaly dechberoucí zimní scenérie.






"Neměly bychom tam už být? Jak dlouho už jdeme? Cože, přes hodinu?!! Musíme se zeptat na cestu. ...." Po chvíli se vyloupli ze zatáčky tři běžkaři. "Cože? K vodopádu? ... Jako k Mumlavskému vodopádu? ..... To jdete úplně špatně."
"Tudy tam nedojdeme?", ptaly jsme se. "Jo, dojdete. Ale je to ještě asi 15 km." Otočily jsme se na podpatku a pelášily zpět.
Takhle to dopadá, když se podcení příprava. Nevzala jsem si totiž s sebou mapu, jak to vždycky dělám.
K vodopádu jsme přece jen dorazily.


Nakonec jsme se ale shodly, že bylo vlastně dobře, že jsme "zabloudily". Kdybychom šly jen k vodopádu, tu pohádkově krásnou zimní scenérii kolem říčky bychom neviděly. Věřte - nevěřte, místo asi 4 km jsme našlapaly kilometrů asi 10. Senzační vycházka!!ÚžasnýÚžasný

Přeji vám krásné a pohodové únorové dníky.Úžasný

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

Všem virtuálním přátelům, stálým i náhodným návštěvníkům přeji krásné a požehnané velikonoční svátky plné sluníčka, barev, vůní, pohody, rad...