úterý 29. října 2019

Stezka Valaška nad Pustevnami

Poslední říjnový víkend se opravdu vydařil, co se počasí týká. My ho strávili v Beskydech.
Vyrazili jsme už v pátek dopoledne, abychom si ten krásný kraj co nejvíc užili. Ale cesta, která jindy trvá asi 3 hodiny, se díky pracem na silnici protáhla na šest hodin!!!! Do Mořkova jsme dorazili téměř za tmy.🤢🤢
V sobotu jsme si udělali výlet na Pustevny. Lákala nás nově otevřená Stezka Valaška a byli jsme zvědaví, jak pokračuje rekonstrukce vyhořelé útulny.
Infotabule se snímečky a informacemi o stezce

U vstupu na stezku nás přivítala dřevěná zvířátka

Po zaplacení vstupného a projití turnikety už stoupáme po stezce. Vede mezi stromy. Při stavbě údajně téměř žádné vzrostlé stromy nevykáceli.

Po cestě na vyhlídkovou věž jsou rozmístěny další infotabule se snímečky a informacemi např. o lesních zvířátkách

Nevynechali jsme ani jedinečný zavěšený himálajský chodník dlouhý 150 m. Nabízí unikátní technické řešení konstrukce, ručně pletené síťové zábradlí a adrenalinovou podlahu ze štípaného dubového dřeva. Jde o nejvýše položený lanový chodník v Česku a je alternativou pro výstup k věži.

I přesto, že bylo mlhavo, rozhled byl pěkný.
Nejvyšší patro 22 metrové věže je ve výšce 1099 m. n. m., a za dobrého počasí je možné dohlédnout na Jeseníky či Velkou Fatru, tedy až do okruhu 100 km. Jedině z Valašky je vidět do tří zemí - Česka, Polska a Slovenska.

Hodně zvědaví jsme byli na vysutou prosklenou lávku SKYWALK. Sedm metrů do prostoru a 30 m nad zemí evokuje pocit, že člověk stojí ve vzduchu.
Měla jsem obavu, jestli nebudu mít závrať stát na prosklené lávce v takové výšce nad terénem. Ale byla jsem v dobré kondici a bylo to super!!

Reportáž o stezce Valašce přinesla také Toulavá kamera (ZDE)
Někdy příště se podíváme do Ráje dřevěných soch.

Přeji vám úspěšný start do nového pracovního týdne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

Všem virtuálním přátelům, stálým i náhodným návštěvníkům přeji krásné a požehnané velikonoční svátky plné sluníčka, barev, vůní, pohody, rad...