neděle 14. srpna 2011

Pozvání na vycházku

Když si chci s Filipem vyjít na delší vycházku, jdeme k rybníku Šefarák. Když si vyjdeme na ještě delší vycházku, vyrazíe k rybníku za Medřičí. Na krátké vycházky, kdy vyrážíme bez obvyklých propriet (mobil, piškoty, ...) i bez vodítka, jen s foťákem, si vyjdeme na "naši" louku. Zvu vás tedy na malou vycházku.
Takový pohled se mi naskytne, když vyjdu ze zahrady a přeběhnu lávku přes mlýnský náhon. Chvíli jdu vysokou trávou, která mi sahá až nad kolena. Ale pod topoly je tráva nizoučká, jde se tam krásně a pohodlně.

Pak už stačí se jen dívat a fotit. Třeba běláska na kypreji obecném (= kyprej vrbice),

lumka ozbrojeného,

v trávě saranči

či souboj samečků mandelinky nádherné o samičku.

Jdeme podél řeky Cidliny,

a tak můžeme v trávě spatřit skokana.

Poletují tu motýlice a šídékla.

Kolem je spousta starých vzrostlých stromů a keřů, které poskytují dostatek úkrytů a prostoru ke hnízdění (soused na několik míst rozvěsil pro zpěváčky i budky).

Pomalu se vracíme domů. Za stromy napravo je naše zahrada.

Už víte, odkud k nám na zahradu přilétají ptáčci? Mrkající Usmívající se

Teda, děvčata, řeknu vám, že vkládání snímečků je docela fuška!!Křičící Plačící Celý týden jsem tu nebyla, naše stařičké PC totiž absolvovalo malé vylepšní. Postupně zjišťuji, že je problém nejen se zobrazováním snímečků, ale i s jejich vkládáním. Doufám, že to co nejdříve opět "admini" upraví!!

Přeji vám pohodový nadcházenící týden. Usmívající se

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

Všem virtuálním přátelům, stálým i náhodným návštěvníkům přeji krásné a požehnané velikonoční svátky plné sluníčka, barev, vůní, pohody, rad...