pondělí 17. prosince 2012

Polabské vánoční trhy Lysá nad Labem 2012

V sobotu jsme se opět po roce vypravili na Vánoční trhy do Lysé nad Labem. Ani tentokrát nám počasí nebylo příznivě nakloněno. Od rána bylo zataženo a lilo. I přes varovní meteorologů před ledovkou byla cesta pěkná, silnice byly mokré po chemickém ošetření. Nejhorší cesta byla od auta přes parkoviště, které bylo jedno velké zrcadlo, na chodník.
Na výstavišti bylo i venku plno stánků, hlavně s rychlým občerstvením a něčím ostřejším pro zahřátí. V hale bylo zase spousta prodejních míst s nepřeberným množstvím zboží - knihy, CD a DVD nsociče, kosmetika, oblečaení, hračky, potraviny, šperky, keramika, .... . Prodejci umí poradit, pomoci s výběrem, je zde možnost ochutnávek.

Věnečky mají obilný základ

Krásné výrobky z umělého pískovce

V 1. patře byla opět umístěna prodejní místa s rukodělnou a řemeslnou výrobou (malování na sklo či na hedvábí, tkané, pletené nebo háčkované výrobky, dřevěné hračky, vyfukované sklo, vánoční ozdobičky, ...) .
Mačkané perníčky

Výrobky ze dřeva

Probíhal zde i doprovodný program. Letos to bylo finále soutěž Vánoční cukrování. Jde o soutěž o nejkrásnější a nejchutnější vánoční cukroví. V porotě usedli Bára Štěpánová, Naďa Konvalinková a Jiří Štědroň.

Dostala jsem předčasně malý vánoční dárek. Viděla jsem naživo pana Štědroně. Od malička, když ho vidím, červenám se a rozbuší se mi srdce. Škoda, že ségra tolika pěchala a já si toho pohledu na něj nemohla užít víc. Neslyšela jsem ho ani mluvit, natož zpívat.Plačící

Ani netušíte, jak vždycky závidím paní Evičce = Popelce.Mrkající Usmívající se

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

Všem virtuálním přátelům, stálým i náhodným návštěvníkům přeji krásné a požehnané velikonoční svátky plné sluníčka, barev, vůní, pohody, rad...