Manžel, jako aktivní člen klubu rybářů, přinesl z výlovu samozřejmě výslužku. Pěkného tolstolobika. A jako správný rybář umí ryby připravit. Do této činnosti já se mu nemontuji. Od zabití až po konečnou úpravu (a samozřejmě konzumaci ) to bývá v jeho režiji. Na mě už potom zbyde jen všechno po něm uklidit, dát do pořádku byt (nejen kuchyň).
A tady je receptík na tolstolobika (či jakoukoliv jinou rybu) na zelenině.
Porce ryby nasolíme a posypeme kořením na ryby. Zeleninu - cibuli, rajčata, papriku, mrkev, malou cuketu, pór, ... u nás je samozřejmostí i jablko - očistíme a nakrájíme na kousky. Na dno pekáčku rozložíme dva tři plátky másla, část zeleniny, porce ryby. Zasypeme zbytkem zeleniny, přidáme nasekanou kudrnku, kousíček nasekané celerové natě. Mírně osolíme, podlijeme trochou vody nebo piva, přiklopíme pekáčkem - dušákem nebo zakryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme na 180°C.
Po 30 - 40 minutách vyndáme z trouby a můžeme servírovat. S vařeným bramborem, u nás jedině s chlebem.
Přeji vám dobrou chuť a pozor na kostičky!
Žádné komentáře:
Okomentovat