neděle 6. května 2012

Čarodějnice a žehnání varhan

Minulý týden se v naší obci konal tradiční rej čarodějů a čarodějnic. Tentokrát jsme přípravu a organizaci přenechali mládí. Děvčata vymyslela pár her a soutěží odměněných sladkostmi.


Mladí dobrovolní hasiči z místní organizace postavili malou, symbolickou hraničku a po skončení soutěží ji tradičně zapálila naše paní starostka.

A pak už následovala jen volná zábava.
Přiznám se, že jsem byla docela zklamaná. Žádná motivační odměna pro čarodějnice a čaroděje, žádný taneček kolem ohně, žádné vystoupení mažoretek či dětí ze ZŠ či MŠ, nic nového pro oživení.Překvapený Přišlo mi to takové chudé, bez nápadu, nudné.Zamračený



A ještě bych tu chtěla zmínit jednu velmi zdařilou akci. Okrašlovací spolek Smidarska pořádal v kostelíku sv. Jiří v Loučné Hoře slavnostní požehnání varhan, které se po pětileté rekonstrukci vrátily zpět do kostelíka.

Ve zcela zaplněném kostelíku

se zároveň uskutečnil varhanní koncert v podání prof. Václava Uhlíře (varhany) a Karla Houdka (trubka).

A to jsou ony. Unikátní varhany z dílny varhanáře Amanda Hanische, pocházející z roku 1860.

ZDE můžete vidět reportáž odvysílanou na ČT24 a ZDE další snímečky. ZDE je zdařilé video, kde uvidíte žehnání varhan, uslyšíte sestřih koncertu a povídání pana varhanáře Doubka.

Snímečky pro tento článeček jsem si vypůjčila od pana Š., který fotí veškeré dění v naší obci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

Všem virtuálním přátelům, stálým i náhodným návštěvníkům přeji krásné a požehnané velikonoční svátky plné sluníčka, barev, vůní, pohody, rad...