neděle 11. září 2016

Fotokurz na Kosti

Původně jsem měla nachystaný jiný článek. Ale s kamarádkou Oli jsme se přihlásily do fotokruzu k Lence (Fotocesta), který proběhl tuto sobotu v okolí hradu Kost. Už nějaký čas jsme o nějakém fotokurzu přemýšlely. A nyní se naskytla příležitost, fotokurz relativně blízko našich bydlišt. Nabídka fotokurzu zněla: 'Na kurzu fotografování v Českém ráji, přímo u hradu Kost, se naučíte lépe ovládat svůj fotoaparát. Odhalíte, jak funguje clona, expoziční čas i k čemu je ISO. Zvládnete kreativně fotit v plně manuálním režimu.'
V sobotu jsem Oli vyzvedla před domem a frčely jsme směr Kost. Přivítala nás dvojice mladých, sympatických lidiček - Lenka a Marián. Měli pro nás připravený pestrý program na celé odpoledne. Byli velmi millí, ochotní, každému ve skupince se věnovali individálně, trpělivě nám všechno vysvětlovali. Vše jsme si pěkně nacvičili.


Focení v protisvětle

Rozmazané pozadí

Focení vody s dlouhým časem

Ostatní účastníci fotokurzu vlastnili zrcadlovky, my s Oli měly "jen" kompakty. Lenka s Mariánem s námi měli velkou trpělivost. Snažili se, abychom si i my vše uměly nastavit. Často jsme si musely nastavovat jiné kombinace hodnot, než "zrcadlovkáři". A Lenka s Mariánem nám dokázali skvěle poradit.
Na Kosti jsme strávili bezva odpolko s bezva lidičkami v bezva partě a konečně jsme snad pochopily, jak tahle "magická" trojkombinace (ISO, clona a čas) funguje.
Na závěr jsme všichni dostali foto dekret o absolvování kurzu

A ted hurá ven zkoušet fotit a trénovat kombinace!

Přeji vám pohodový zbytek neděličky a úspěšný start do nového týdne!Úžasný


Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

Všem virtuálním přátelům, stálým i náhodným návštěvníkům přeji krásné a požehnané velikonoční svátky plné sluníčka, barev, vůní, pohody, rad...