středa 21. června 2017

Heřmánkový sirup

U rybníka za Medřičí jsem našla docela pěkný kousek "heřmánkového pole", tak jsem si tam zajela trochu nasbírat.

Část nasbíraného heřmánku jsem použila na výrobu bylinkového sirupu:
asi 10 stonků meduňky
4 hrsti heřmánku
1 l převařené, vychlazené vody
1 citrón nakrájený na kolečka (bez pecek)
1 kg cukru krupice
2 lžičky kyseliny citronové
Bylinky a citron vložíme do hrnce, zalijeme vodou, zakryjeme pokličkou a necháme 24 hodin louhovat. Druhý den přecedíme přes plátýnko, přidáme cukr a kyselinu citronovou. Zahřejeme k bodu varu a mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Horký sirup plníme do lahví a ihned zavíčkujeme.

A zbytek jsem dala sušit. V zimě se bude hodit.

Všem vám chci mooooc poděkovat za milé komentíky a přáníčka brzkého uzdravení pro Filípka. Jeho zdravotní stav se díky bohu zlepšuje, i když to stále ještě není ono. A na společné vycházky zatím není ani pomyšlení. Musí dodržovat klidový režim, jinak by mohl ochrnout.

Přeji vám krásné a pohodové letní dníky. Úžasný

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

Všem virtuálním přátelům, stálým i náhodným návštěvníkům přeji krásné a požehnané velikonoční svátky plné sluníčka, barev, vůní, pohody, rad...