neděle 10. dubna 2011

Odpolední posezení

Na dnešní odpoledne jsme od kulturní komise připravili další akci. Tentokrát jsme dětičky vyměnili za seniory. Akci jsme opět připravovaly v osvědčené dvojici (já a paní předsedkyně kulturní komise), stejně jako dětský maškarní bál. Tentokrát to bylo jednodušší, nemusely jsme vymýšlet hry a soutěže, obstarávat sladkosti a tombolu. Zajistily jsme jen sál, tentokrát v hospůdce v Loučné Hoře, hudbu a občerstvení. Zdarma se podávala káva a bramboráčky.
Sešlo se kolem čtyřiceti 'dozrálých slunečníků a slunečnic' (jak je nazvala Maruška Fukčárinka), tedy převážně slunečnic, kteří se velmi dobře bavili. Vzhledem k tomu, že hospůdka je v Loučné hoře malá, bylo úplně plno, dokonce jsme ještě musely přidávat židle.
Paní předsedkyně nejprve všechny hezky přivítala.

Pak už se pilo,

podávaly se bramboráčky a káva, povídalo se,

ale hlavně se zpívalo a tančilo (v šedém svertu s černou čelenkou ve vlasech nejstarší, devadesátiletá, účastnice)
Odpoledne se velmi vydařilo, nikomu se moc nechtělo domů, ale slíbily jsme, že na podzim uskutečníme další setkání.
Přiznám se, že mě vždycky potěší, když se akce takto vydaří. Ten čas, úsilí, telefonování, shánění, ..., které tomu věnujeme pak stojí za příjemný pocit, že jsme ty druhé potěšily, připravily jim hezké odpoledne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

Všem virtuálním přátelům, stálým i náhodným návštěvníkům přeji krásné a požehnané velikonoční svátky plné sluníčka, barev, vůní, pohody, rad...