sobota 31. srpna 2013

Soutěsky na řece Kamenici

V neděli jsme se vypravili do Hřenska, abychom se projeli na lodičkách soutěskami. Parkování v Hřensku není zrovna laciná záležitost. Parkovné na celý den stojí 120 - 130 korun, ale byli jsme upozorněni, abychom nenechávali auto v postranní uličce. Byl by to drahý špás. Nejmenším zlem by byla pokuta za parkování mimo vyhrazené místo. Ta by nás přišla na 5 tisícovek. O vykradeném či ukradeném autě snad ani nebudu spekulovat. Ale penízky z vybraného parkovného dostává město, a všichni si dobře vzpomínáme, jak letos povodně město pustošily. Dnes by jste marně hledali stopy po velké vodě.
Ale zpět k soutěskám. Samotná cesta k nim je nenáročná a velmi poutavá. Prochází se podél řeky skalami, skalními tunely a přes lávky samotné řeky až k nástupištím jízdy na pramicích. Soutěsky jsou přístupné pouze jízdou na pramicích. Je možné se plavit jak po proudu, tak i proti proudu. Délka Edmundovy (Tiché) soutěsky měří 960 m a Divoká soutěska 450 m. Jízda trvá v Tiché soutěsce 20 minut a v Divoké 15 minut. Cestou převozník vypráví o historii soutěsek, vypráví místní historky a popisuje okolní skalní útvary. Měli jsme štěstí, náš převozník byl velmi milý a hodně vtipný.






Byla to nááádhera!!!!ÚžasnýÚžasný

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

Všem virtuálním přátelům, stálým i náhodným návštěvníkům přeji krásné a požehnané velikonoční svátky plné sluníčka, barev, vůní, pohody, rad...