středa 12. ledna 2011

Snímečky s datem 12. ledna

     Konečně se udělalo trochu hezky. Sice je všude bláto, mokro, místy i kluzko, ale mlha je pryč, dokonce se začíná klubat i sluníčko. Konečně můžu vyrazit na vycházku a udělat nějaké snímečky. Pobírám nezbytné propriety - vodítko, mobil, foťák, ... Ještě že mám u bundy tak prostorné kapsy. A můžeme vyrazit. Ale kudy a kam? Po lukách to nepřipadá v úvahu, všude je voda, rozbředlý sníh a led, místy bláto. Městem se mi také nechce. Nemůžu ani na chvilku pustit Filipa z vodítka a on se chce také proběhnout. .......... Půjdeme naší "zimní" trasu Smidary - Chotělice a zpět.
     Na téhle trase už mám ale vyfoceno kdeco. ....... Tak udělám další snímečky, budou přesně o rok straší a v PF vytvořím mé oblíbené srovnávací snímečky.

    Vloni 12. 1. bylo zataženo, lehce mlhavo a mráz pěkně štípal. Všude bylo plno čerstvého sněhu a stromy pokryla jinovatka. A letos? Na teploměru +4°C, sníh téměř žádný, po jinovatce ani slechu ani vidu a tráva se zelená jako na jaře.
01 stávecká hráz
02 stávecká hráz

Na Cidlině není žádný led, kolem téměř žádný sníh. Jen koryto řeky je plné až po okraj.
03 Cidlina

Však také splav hučí a voda se žene kudy to jde.
04 u splavu
     Podle předpovědi nás v nejbližších dnech čekají intenzivní srážky a rychlejší tání. Docela se toho děsím, když vidím, kolik vody se splavem žene a jak je koryto plné!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

Všem virtuálním přátelům, stálým i náhodným návštěvníkům přeji krásné a požehnané velikonoční svátky plné sluníčka, barev, vůní, pohody, rad...