neděle 1. května 2011

Čarodějnice 2011

Na blogách se to hemží článečky o pálení čarodějnic, a ani já nezůstanu pozadu. Ve Smidarech jsme je opět dávaly do kupy ve dvojici s paní učitelkou Jaruškou a akce se tradičně konala na hřišti za místní sokolovnou.

V úvodu vystoupily mažoretky ze ZŠ Smidary ve fungl nových kostýmech, které jim moc slušely.

Nechyběly samozřejmě soutěže a sladké odměny.

Zapalování naší minihranice se, jako tradičně, ujala paní starostka. Hraničku nám každoročně staví členové místní organizace dobrovolných hasičů.

Tahle čarodějnice tedy opravdu neměla chybu. Ale museli jsme ji odloudit od vstupní brány, protože menší děti ze strachu odmítaly vstoupit.

Odměnou pro každou čarodějnici byla tato lahvička s kořením čarodějnice Kadimůry. Lahvička byla plná kouzelných karamelek.

Na programu nechyběl ani rej čarodějnic kolem ohně,

hudba, tanec, možnost posezení na zahrádce hospůdky, v udírně byly připravené klobásky. Byla ale velká škoda, že se spustil déšť, který přerušil soutěžení a řady návštěvníků prořídly. Přesto jsme akci vyhodnotily s Jaruškou jako vcelku vydařenou.

Bohužel jsem neměla moc čas fotit. Některé snímečky jsem si proto vypůjčila na této adrese: http://smidaracek.rajce.idnes.cz/Carodejnice_2011/ , kde si také můžete prohlédnout video z akce.

Ještě přidávám složení na ELIXÍR MANY, který lepíme na krabičky s pítíčky:
ELIXÍR MANY
zvyšuje odolnost, navozuje a udržuje dobrou náladu, povzbuzuje všechny smysly
Složení: esence z devíti bylin (dračí a ohnivý kořen, královský šťovík, dobromysl, laskavec, mandragora, ...), mletý kámen mudrců (1g/100ml), dračí slina, komáří sádlo, kozí dech, hadí pšouk, sušená netopýří křídla.

Dnes máme prvomájovou neděličku a já doufám, že jste už dostaly políbení pod rozkvetou třešní, aby jste byly krásné a celý rok jen kvetly.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

Všem virtuálním přátelům, stálým i náhodným návštěvníkům přeji krásné a požehnané velikonoční svátky plné sluníčka, barev, vůní, pohody, rad...