čtvrtek 20. září 2012

ZOO Lešná u Zlína 2012

Slíbila jsem článeček z "odpočinkového výletu" do námi oblíbené ZOO. Tou je ZOO Lešná u Zlína. Už jsem o ní psala na začátku mé "blogové kariéry".
ZOO Lešná (v odkaze najdete informace o zvířatech, zámku, zámeckém parku, expozicích, ...) je nejnavštěvovanější ZOO na Moravě (druhou nejnavštěvovnější v ČR) a patří k nejkrásnějším místům Moravy. Jsou zde k vidění zvířata všech kontinentů, která zde žijí ve zdařilých napodobeninách jejich původního prostředí. Některé výběhy a voliéry jsou volně průchozí. Součástí ZOO je nádherný zámek a rozsáhlý, 200 let starý anglický park se vzácnými dřevinami. Pár mých starších snímečků najdete ZDE.
Nebyli jsme tu asi 3 roky a byli jsme velmi mile překvapeni, kolik toho tu přibylo, jak se ZOO rozrůstá, kolik přibylo nových expozic a zvířat, jak velký a pestrý je odpočinkový a občerstvovací kout.
Expozice Etiopie I.

Nosorožec

Dželada hnědá

Ohrožený druh nesyt bílý

Malý plameňák narozený 4. 8. 2012

Papoušek ara v jedné z průchozích voliér.

Panda červená

Malinká a neposedná opička kotul veverkovitý.

Ségře se podařilo na pár vteřin si podržet lemura katu.

V tropické hale Yucatan.

Zámek

Původně to měl být odpočinkový výlet, aby si naše rozbolavělé nohy odpočinuly po náročném výstupu na Lysou horu. Ale odpočinkový byl jen naoko. V areálu jsme nakonec strávili téměř 5 hodin.MrkajícíSmějící se

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

Všem virtuálním přátelům, stálým i náhodným návštěvníkům přeji krásné a požehnané velikonoční svátky plné sluníčka, barev, vůní, pohody, rad...