Letošní úrodu jahůdek si opravdu užíváme. Nadělali jsme marmošku, do mrazáku dřeň, jahodové knedlíky, nejmíň 10 kg si odvezla ségra. A protože jahůdky stále plodí, vyzkoušela jsem něco nového -
jahůdkovou přesnídávku.
2 kg jahod
17 dkg curku krupice (můžeme namíchat s želírovacím cukrem)
2 vanilkové cukry
2/3 jahodového (vanilkového) pudingu
cca 1,5 dl vody
Očištěné jahody rozmixujeme ponorným mixérem (nemusí být úplně dohladka), přidáme cukry a přivedeme k varu. Ve vodě rozmícháme pudingový prášek a za stálého míchání vlijeme do jahodové směsi. Asi 5 minut povaříme, horké plníme do malých skleniček a hned uzavřeme.
Vloni jsem ji dělala z broskví a měla docela úspěch.
Přeji vám úspěšný den a báááječný nadcházející prodloužený víkend. Pěkně si ho užijte a pokud vyrážíte na cesty, ve zdraví se vraťte.
Žádné komentáře:
Okomentovat