pátek 3. července 2015

Jahodová přesnídávka

Letošní úrodu jahůdek si opravdu užíváme. Nadělali jsme marmošku, do mrazáku dřeň, jahodové knedlíky, nejmíň 10 kg si odvezla ségra. A protože jahůdky stále plodí, vyzkoušela jsem něco nového -
jahůdkovou přesnídávku.
2 kg jahod
17 dkg curku krupice (můžeme namíchat s želírovacím cukrem)
2 vanilkové cukry
2/3 jahodového (vanilkového) pudingu
cca 1,5 dl vody
Očištěné jahody rozmixujeme ponorným mixérem (nemusí být úplně dohladka), přidáme cukry a přivedeme k varu. Ve vodě rozmícháme pudingový prášek a za stálého míchání vlijeme do jahodové směsi. Asi 5 minut povaříme, horké plníme do malých skleniček a hned uzavřeme.

Vloni jsem ji dělala z broskví a měla docela úspěch.

Přeji vám úspěšný den a báááječný nadcházející prodloužený víkend. Pěkně si ho užijte a pokud vyrážíte na cesty, ve zdraví se vraťte.Úžasný

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

Všem virtuálním přátelům, stálým i náhodným návštěvníkům přeji krásné a požehnané velikonoční svátky plné sluníčka, barev, vůní, pohody, rad...