úterý 8. února 2011

Skoro jaro

     Sluníčkové a relativně teplé počasí přímo vybízelo k vycházce. S Filipem jsme se vydali po delší době k rybníku u Chotělic. Protože je ale dost blátivo a mokro, nešli jsme po louce, ale po silnici. Filipovi se to moc nepozdávalo, protože musel jít na vodítku a to on nerad. Raději volně pobíhá, šmejdí a hrabe. Nelíbilo se to moc ani mně, protože Filip na vodítku neumí chodit, hrozně táhne. Pak za ním vlaji, nebo celou cestu usilovně brzdím. Ale když jsme došli k odbočce k rybníku, pustila jsem ho z vodítka a on byl ve svém živlu.
     U rybníka bylo nááádherně. Sluníčko svítilo a docela i pěkně hřálo, sýkorky se mohly strhat, jak vyzpěvovaly. Na rybníku je sice ještě led, 
led

 ale už se objevily první kočičky.
kočičky

A zámek v Chotělicích se dnes ve sluníčku parádně vyjímal.
zámek v Chotělicích

Ovšem tohle, to mi hlava nebere!
příkop
Já vůbec nechápu, proč někdo jen tak vyhodí do příkopu tašku nebo pytel s odpadky. Přece všichni platíme poplatek za komunální odpad. Proč to tedy nevhodit do popelnice nebo do kontejneru? Proč se s tím ten dotyčný vláčí do auta, aby to potom někde cestou vyhodil? Proč to ti lidé dělají? Co je k tomu vede?
     A pokud nechceme my ostatní žít ve svinčíku, musíme jít a po hloupých čuňatech to uklidit! Každoročně na jaře členové místních organizací (rybáři, myslivci, sportovci, hasiči) dělají úklidové akce. Je neuvěřitelné, kolik odpadků každoročně uklidí a odvezou. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

Všem virtuálním přátelům, stálým i náhodným návštěvníkům přeji krásné a požehnané velikonoční svátky plné sluníčka, barev, vůní, pohody, rad...