pondělí 7. března 2011

Maškarní bál

V sobotu pořádala kulturní komise, jejíž jsem členkou, dětský maškarní bál. Protože ve Smidarech je v rekonstrukci sál sokolovny, kde každoročně tuto akci pořádáme, využili jsme sáleček v hospůdce v Chotělicích (obec spadá pod Smidary).
Přípravy na bál probíhaly tak trochu na pslední chvíli. A i přesto, že jsme vše chystali a plánovali ve dvou, přestože komise má 6 členů, vše se vydařilo nad očekávání dobře.
Minulý týden jsem udělala takovýto plakát. Barvičku podkladu zkreslilo světlo, podklad je ve skutečnosti bílý.

Protože pěněz jsme nedostali mnoho, obešli jsme pár firem a podnikatelů s prosbou o sponzorský dar. Nežádali jsme o nic velkéno. Pár sladkostí pro děti nebo nějaký peníz, za který bychom koupili tombolu. Někde nám vyšli vstříc, jinde odmítli. Je s podivem, že větší firmy nám dar odmítly dát, zatímco drobní podnikatelé a malé firmičky nás neodmítli.
I tak jsme nakoupili drobnosti do tomboly - plyšáčky, omalovánky, malé knížky, puzzle, ... . Hlavně všechno neutrální, aby to bylo vhodné pro holčičku i pro chlapečka. Ale tombola na našem maškarním bále není klasická tombola. U nás tombola = odměna pro každou masku. Každé dítko, které dorazí v masce, si vybere při vstupu jednu ruličku. Uvnitř je číslo a překvapením je, jaká výhra se pod tím kterým číslem skrývá. U nás každý los vyhrává. Na našich maškarních bálech nevyhlašujeme nejhezčí masku. To se nám zdá velmi neobjektivní. Všechny masky, které na bál přijdou jsou pěkné, všichni si dali práci s jejich přípravou a to si zaslouží odměnu.
Na programu jsou i různé hry a soutěže. A soutěžící musí dostat odměnu. Takže jsme museli nejen nakoupit nějaké sladkosti, jako odměnu pro soutěžící, ale vymyslet hry a připravit si nezbytné rekvizity. Při vymýšlení her musíme vždy zohlednit to, že děti mají na sobě masku. Hlavně holčičky v dlouhých šatičkách, různé kloboučky, korunky, závojíčky, které by je v soutěži omezovaly nebo by mohlo dojít i k pádu a úrazu. Se vším se musí počítat, na vše je potřeba pamatovat a podle toho vybírat a plánovat.
Vše jsme nakoupili, připravili, přizvali si pomocníky, jak jinak, než naše odrostlá dítka, dopravili do hospůdky a rej mohl začít.
Z celé akce mám však jediný snímeček, protože jsem vůůůbec neměla na focení čas. Snímeček jsem pořídila na začátku jedné ze soutěží.

Ale snímečky budou. Během příštího týdne dostanu CD s fotkami, tak se určitě ještě k maškarnímu vrátím.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

Všem virtuálním přátelům, stálým i náhodným návštěvníkům přeji krásné a požehnané velikonoční svátky plné sluníčka, barev, vůní, pohody, rad...