čtvrtek 14. října 2010

Loni touhle dobou

     Dnes dopoledne jsem rovnala a svazovala papír dětem do sběru.  A najednou mě zaujal tento obrázek
z novin

a nad ním nadpis V říjnu 50 let tolik nesněžilo. V ruce jsem měla noviny ze 17. řijna 2009. V článku se hned v úvodu píše: Osada Bělá na Rychnovsku byla včera už druhý den odříznutá od světa. Přijezdovou silnici zatarasily spadané stromy, takže se tam nedostal autobus. Lidé nemohli do práce, děti nedojely do školy. V půlce vesnice nešla elektřina a stále sněžilo. ... A článek pokračuje dál: Meteorologové nepamatují v říjnu tolik sněhu ve středních polohách. Na horách bylo v říjnu nejvíce sněhu v roce 2003. Například na hřebenech Krkonoš včera leželo v průměru 85 cm sněhu, což je nejvíce za posledních nejméně 50 let. Na některých místech vítr vytvořil až dvoumetrové závěje. Téměř 90 cm sněhu je v Orlických horách, což tamní horalé nepamatují. ... A na konci stojí věta: Ale lyžaři se mohou radovat O víkendu se bude lyžovat v Janských Lázních.
     Tak mě napadlo, jestli letos přijde také tak brzo zima. Jestli se o víkendu také začne na horách lyžovat. Podle předpovědi se má ochladit, na horách by mělo sněžit. Tak zatím snad jen na hřebenech hor. Tady v nížině by mohlo panovat i nadále takové pěkně sluníčkové počasí, jaké tu máme už celý týden. I když ranní teploty jsou den ode dne nižší. Dneska jsme u nás měli zatím nejchladnější ráno, teploměr ukazoval -3°C. Ale sluníčko během dopoledne jinovatku proměnilo na křišťál, jak je vidět na snímečcích.
jetel
list
skleněná krása
A na sluníčku se ohříval tenhle krasavec
babočka
Všem přeji krásný podzimní den plný sluníčka a pohody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

Všem virtuálním přátelům, stálým i náhodným návštěvníkům přeji krásné a požehnané velikonoční svátky plné sluníčka, barev, vůní, pohody, rad...