čtvrtek 9. června 2011

2 v 1

Ne, nebudu zde psát o žádné kosmetice, čističi či přípravku na zavařování, ale přináším recept. Z jednoho receptu po malé obměně získáme dvě různé dobrůtky.

Základní recept je na perník:
2 skleničky hladké mouky, 1 sklenička cukru, 1 sklenička mléka, 1/2 skleničky oleje, 2 lžíce kakaa, 1 vejce a 1 pr. do perníku. Všechny suroviny smícháme, těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku. Vložíme do studené trouby a pečeme na 175°C.

A když vynecháme kakao a pr. do perníku zaměníme za pr. do pečiva, těsto poklademe ovocem, máme vynikající bublaninu.

Já ji pekla se třešněmi, z dvojité dávky na plech do trouby s okrajema a do těsta jsem ještě přidala lžičku skořice.

PŘEJI VÁM DOBROU CHUŤ!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

Všem virtuálním přátelům, stálým i náhodným návštěvníkům přeji krásné a požehnané velikonoční svátky plné sluníčka, barev, vůní, pohody, rad...