Ne, nebudu zde psát o žádné kosmetice, čističi či přípravku na zavařování, ale přináším recept. Z jednoho receptu po malé obměně získáme dvě různé dobrůtky.
Základní recept je na perník:
2 skleničky hladké mouky, 1 sklenička cukru, 1 sklenička mléka, 1/2 skleničky oleje, 2 lžíce kakaa, 1 vejce a 1 pr. do perníku. Všechny suroviny smícháme, těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku. Vložíme do studené trouby a pečeme na 175°C.
A když vynecháme kakao a pr. do perníku zaměníme za pr. do pečiva, těsto poklademe ovocem, máme vynikající bublaninu.
Já ji pekla se třešněmi, z dvojité dávky na plech do trouby s okrajema a do těsta jsem ještě přidala lžičku skořice.
PŘEJI VÁM DOBROU CHUŤ!
Žádné komentáře:
Okomentovat