Na zahrádkách nám dozrává ovoce, je tu čas sklízení, čas zavařování a dalšího zprcování úrody.
A co zkusit třeba falešné brusinky? Znáte je? Recept je jednoduchý.
1 kg červeného rybízu (očištěného, omytého) rozprostřeme na plech do trouby s vyšším okrajem, zasypeme ho 1 kg cukru a dáme zapékat do vyhřáté trouby. Pečeme cca 1 hodinu, el. trouba na 150 - 175°C. V průběhu pečení několikrát opatrně promícháme. Horké plníme do skleniček, ihned uzavřeme a otočíme dnem vzhůru.
Zkusila jsem rybíz nahradit jostou. Experiment se vydařil, "brusinky" jsou vynikající a nemají tolika zrníček, jako z rybízu.
Nedávno jsem koupila kompot z pravých brusinek a naše děti mi řekly, abych už je nekupovala, že jim nechutnají, že ty "naše" jsou mnohem lepší!
Žádné komentáře:
Okomentovat