pátek 7. října 2011

Svinutá bábovka

Také při pátku přemýšlíte, co upéct k víkendovému mlsání? Co třeba svinutou bábovku z kynutého těsta?
Jak na to? Zaděláme kynuté těsto. Já dávám těsto zadělávat a kynout do domácí pekárny. Po vykynutí ho rozválíme na velký plát, který potřeme rozpuštěným máslem a posypeme strouhaným perníkem (mohou být i rumové perníčky), kakaem či strouhanou čokoládou, skořicí, cukrem, pokapeme rumem a opět rozpuštěným máslem. Plát stočíme jako roládu a opatrně vložíme do bábovkové formy. Pečeme na 150°C. Zda je bábovka propečená já zkouším zapíchnutím špejle. Pokud se na ni nalepí jen nádivka, ne těsto, je bábovka upečená.S vyplazeným jazykem Usmívající se
Náplň můžeme obměnit dle chuti. Místo perníku použijeme oříškovou nebo makovou náplň. Mimochodem, oříšky můžeme přidat i k perníkové náplni. A někdy potřu plát těsta místo rozpuštěným máslem zlehka pikantní marmeládou.

Přeji vám dobrou chuť a pohodový víkend! Usmívající se


Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

Všem virtuálním přátelům, stálým i náhodným návštěvníkům přeji krásné a požehnané velikonoční svátky plné sluníčka, barev, vůní, pohody, rad...